Typisch Wageningen

 

Onder het motto ‘Proef Wageningen, Typisch Wageningen’ is er op zaterdag 17 september voor jong en oud van alles te beleven in de stad. De Dag van de Hoed, Kunst Wageningen en nog veel meer. Kom ook en ervaar wat Wageningen zo uniek maakt!

1. Dag van de Hoed
De Dag van de Hoed wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. Van 10.30 tot 17.00 uur staan in het Torckpark talrijke kramen met hoeden en accessoires gemaakt door vaklieden en kunstenaars. Om 13.00 uur is er een hoedenmodeshow. Om 15.00 uur showen diverse Wageningse modezaken hun nieuwe herfst- en wintercollectie. Meer informatie op www.facebook.com/dagvandehoed.

2. Kunst Wageningen
Kunst Wageningen is een presentatie van circa 55 kunstenaars, uit Wageningen en omgeving én uit de rest van het land. Tijdens Kunst Wageningen laten de kunstenaars een grote collectie kunstwerken zien, bezoekers kunnen direct met hen in contact komen. Een strenge selectie van de kunstenaars zorgt voor een grote diversiteit en een breed aanbod in technieken en disciplines. Kunst Wageningen wordt gehouden op zaterdag 17 en zondag 18 september in Theater Junushoff. Openingstijden: beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Meer informatie op www.kunstwageningen.nl.

3. Gewelfkelder open
Speciaal voor Typisch Wageningen opent Museum De Casteelse Poort de gewelfkelder. Van 11.00 tot 16.00 uur kan iedereen een kijkje komen nemen in de kruisgewelfkelder, een overblijfsel van een deel van het ‘brouwhuys’ van het kasteel van Wageningen. Waarschijnlijk werden hier vaten bier opgeslagen. Meer informatie bij De Casteelse Poort.

4. Expo Boekverbeeldingen
Ontmoet van 15.00 tot 16.00 uur jong talent van de Jongerenkunstacademie. Van 7 september tot en met 5 oktober exposeren deelnemers van de JongerenKunstAcademie (JKA) van ‘t Venster een impressie in groot formaat van hun favoriete boek in acryl in de bblthk. Welk boek is jouw favoriet en hoe wil je de inhoud, en de door jouw ervaren sfeer van het boek, vertalen naar een groot schilderij? Dat was de uitdaging die de 13 deelnemers van de JKA zijn aangegaan. De JKA is in september 2015 van start gegaan voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar. Wekelijks werken zij aan diverse kunstwerken in de ateliers van ’t Venster. Meer informatie op www.bblthk.nl.

5. Emmaus Jaarmarkt
De Jaarmarkt van Emmaus Regenboog wordt van 12.00 tot 16.00 uur gehouden op de Heerenstraat en het Bowlespark. Naast de verkoop van diverse 2e-handsspullen van een twintigtal kramen is er ook een speciaal podium met een intercultureel programma.
De opbrengst van deze jaarmarkt wordt verdeeld over vier projecten:
Tumaini Tanzania: een weeshuis zelfvoorzienend maken.
NepaliMed Nepal: zonnepanelen en medische apparatuur.
Timmerproject Guatemala: timmeratelier voor 2 jaar.
Ray of Light Nigeria: drinkwater en zonnepanelen.
Tevens wordt de solidariteitskas van Emmaus Internationaal aangevuld met de omzet van een zaterdagse verkoop.
Meer informatie op www.emmausregenboog.nl.

Dag van de Hoed 2016
Kunst wageningen 2016
Gewelfkelder
jka
Emmaus Jaarmarkt